0 beğenilme 0 beğenilmeme
284 kez görüntülendi
POZİTİF HAYATA DAİR kategorisinde tarafından
Merhabalar,

Arkadaşlar ben tanı alalı 8. Sene olacak. Şimdilik biktavry kullanıyorum. Daha önce ıssentress+truvada kullandım (5sene). Yaklaşık 8 senelik yaşamımda çok farklı hastalıklara yakalandım. Çok basit bir hastalığı bile kolay kolay atlatamıyorum. Bu arada 2016 senesinden beri psikiyatriye de gidiyorum. Halen psikolojik olarak ilaç kullanıyorum. Geçen hafta başında kasık ağrım oldu, bununla ilgili tedavim devam etmekte, henüz sonuçlanmadı ve teşhis de konmadı daha.

O gün bugündür aşırı şekilde ajite halde yaşıyorum. Sürekli gözlerim doluyor. Hayata küstüm resmen , bayram bile zehir oldu.

Vesselam ben ilk tanı aldığımdaki “öleceğim, hayatım karardı” psikolojisini üzerimden atmış değilim. (3 sene önce de ciddi bir sağlık sorunu yaşamıştım o zamanlar da böyle bir ruh halim vardı).

Psikiyatri doktorumdan memnunum fakat özel tedavi almak artık masraflı oluyor bu yüzden bizi anlayacak, ötekileştirmeyecek, dinleyecek bir psikiyatr var mıdır İstanbul’da? Psikiyatriden tedavi alan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

İçinizi karartmak istemiyorum ama maalesef bu psikolojinin üstesinden gelemiyorum.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Dernek ile hiç iletişime geçtin mi, psikiyatrist önerisinde bulunabilirler.
tarafından
Devletteki psikiyatrik görüşmelerden de bir verim bekleme derim. Zaten 10-15 dk ile sınırlandırılıyor bu görüşmeler. Çoğunluklada dr ile göz göze gelemeden 5dk içinde reçeteyi eline veriyorlardır.
tarafından
Dernek beni 2017 senesinde yönlendirdi. Oradaki doktor tayin oldu. Zaten 2 kere gitmiştim .

Devlet hastanelerinin en alası (mazhar Osman) dan daha önce tedavi aldım. Orası en hızlı ilaç nasıl yazılır yarışmasına girilmiş gibi. Sizi dinlemeden içeri girmenizle elinize reçete verilmesi an meselesi. Sonrasında o ilaçların yan etkileri ile uğraşayım derken psikolojinin hepten dip olması.
tarafından

Yok gerekmiyor biz çerez niyetine antidepresan alıyoruz. Yazdıklarını okuyunca kendi doktorum olduğuna karar verip enfeksiyon doktoruna da gitmeme kararı aldım!

Konunun başlığı ve yorumunun alakasızlığı, bu altın değerindeki düşüncelerini keşke paylaşmasan değerleri kaybolmasa . @oxselus

Kimse babasının hayrına antidepresan almaz. Antidepresanların hormonlar üzerindeki etkilerini bilsen de keşke burada kıraathanedeki emekli amcalar muhabbeti gibi yorum yazmasan. 

Hoş geldiniz, Hiv ve Aids sizelere sorularınızın diğer kullanıcılarımız tarafından cevaplanması için bir ortam sağlar.
...