0 beğenilme 0 beğenilmeme
423 kez görüntülendi
HIV ve BESLENME kategorisinde tarafından
Arkadaşlar merhabalar bu hafta yoktum belki daha fazla oldu. Hem iş hem üniversite ve iki okul birden sınav haftası aşırı yoğun geçiyor bi sorum olucaktı 2 gündür karın şişikliğim oluyor yani önceden de olmuşluğu vardı kullandığımız ilaçlar çok ağır diyemi böyle oluyor bilgisi olan varmı napmam gerekir ne zaman kullanmalıyım ilacları ikisini birden kullanıyorum bu arada.

5 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Halil sen bence gastroentrolojiden randevu al.

Beslenme düzeninden mi, yediğin birşeye intolerans mı, ya da ince bağırsakta aşırı bakteri üremesi mi bilemeyiz. Birçok farklı nedeni olabilir.
tarafından
Mira bıktım artık hastaneye gitmekten ya valla bu yıl hastaneden çıkamaz oldum bildiğin 1 hafta bekleyeceğim, rahatsızlığım devam ederse gideceğim.
tarafından
Gaz mı oluyor Halil midende? İlaçlar gaz yapıyor çünkü.

Bence bir süre beslenmene dikkat et, gaz yapan şeylerden uzak dur, akşamları rezene çayı iç. Yemek sonrası zencefil de içebilirsin. Bu şekilde şöyle 2 hafta falan bir bak duruma. Ama duruma bakarken de zihnini kitleme oraya. Geçmezse o zaman bir gidersin doktora.

HIV hepimizde stres yapıyor ve bu stres de huzursuz bağırsak sendromundan tut gastrit falan filan bir sürü şey çıkarabiliyor. Elbette ben doktor değilim, elbette seni görmeden yorum yapmam çok anlamsız ama büyük ihtimalle böyle bir şey sendeki.
tarafından
Evet gaz yapıyor

Tamam çok teşekkür ederim öyle yapıcam
tarafından
Lipton ya da Doğadan'ın yemek sonrası isimli bir çayı var, güvenilir bir içeriğe sahip, o da çok iyi geliyor. Çok ama çok fazla olursa, Simflat isimli yan etkisi hiç olmayan güvenilir basit bir ilaç var, gaz şişkinlik spazm için falan kullanılan, yemekten 20 dakika önce içmen gerekiyor, onu da deneyebilirsin.

Şikayetler geçmezse doktora görünmeyi de ihmal etme.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Geçmiş olsun, sen HIV'in yanı sıra HPV ile de enfekteydin ve bağışıklık güçlendirme için buradan tavsiyeler aldın. Ben de sana, yalnız senin için değil, bu tarz gıdalar genel olarak fazla tüketildiğinde vücuda zarar verebilir diye yazdım. Aşırı tüketmemeni söyledim ve site önerdim. Orada HIV pozitif olduğunu söyle, hem onlara hem de doktoruna danışırsın. İstediğin zaman da burada başlık açarsın dedim.

Keçiboynuzu pekmezini sık kullandıysan ya da bağışıklık güçlendirmek için bazı takviyelerle ve yediğin içtiğin gıdalara dikkat etmediysen, sınav stresleri de varsa daha önce yaşadığın şikayetlerin artmış olabilir.

Gastroenterolojiden randevu al.
tarafından
Ya hastane den nefret edicek hale geldim bu yıl ama yani aynı şikayetim devam ederse gidiceğim. Bir de yani bu HPV olayı siğil olayı canım çok sıkıyor zaten yaktırıyorum azalma var ama makat kısmı bilmiyorum 7 seans etti iç kısımda var mı yok mu onu da bilmiyorum ama var gibi geliyor kriyoyu iç kısma kadar sıktırıyorum etkisi olur mu sence?
tarafından
Varsa makat bölgesinde yanma, ağrı ve kanama olabilir. Genel cerraha kontrole giderseniz, durumu anlatın; belki farklı bir işlem deneyebilirler.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Halil merhaba ben biktawry kullanıyorum çoğu zaman bende de gaz problemi oluyor şişkinlik tam olarak değil ama gaz Ve bu durum beni rahatsız etmiyor ☺️ yani karnım ağrımıyor vs Ve bu durumu önlemek için ya da üstesinden gelmek için hiçbir şey yapmıyorum Çünkü biliyorum ki orada bir şeyler oluyor ve gaz oluşuyor ve bu gerekli bir şey vücut bunu kendine yapıyor zaten artık ilaçlardan mı neyden bilmiyorum gaz oluyorsa bırakıyorsun ve gidiyor demek ki olması gerekiyor beni rahatsız etmediği için buna kafamı çok takmadım ama sendeki farklı bir farklı bir durum mu bilmiyorum

Öte yandan hpv problemi yaşadığını biliyorum Ben de aynı problemi yaşamaktayım bunun için ahcc almıştım çok pahalıydı Sen de bunu kullanıyor musun acaba diye merak ettim aldığım bu ürün karnımda inanılmaz sancılar yaptı yan etki olarak resmen kullanamaz duruma gelmiştim ama acılar içinde sırf para verdiğim için kapsülleri acı çeke çeke bitirmek zorunda kaldım ve sonra bir daha asla kullanmadım  Sen bu ürünü almamış olabilirsin ama bağışıklık güçlendirici farklı takviyeler almış olabilirsin bunlar mideni irite etmiş olabilir kullandığın her şeyi bırak eğer karnın ağrısı geçtiyse bu demektir ki kullandığın ürünlerden kaynaklı bunu kendin keşfedebilirsin aslında çünkü ben kullandığım hiv İlacın da mide ile ilgili hiçbir problem yaşamadım sadece gaz sorunu o da herkeste oluyor bizi de çok etkilemiyor kendine dikkat et çok çok geçmiş olsun şifa diliyorum
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Ben de Biktavry kullanıyorum ve karnım şişiyor. Üstelik son zamanlarda kabızlık durumu da yaşar oldum. Ağrım yok benim. Bir de gaz sancısı yaşıyorum sanırım bazen, ani bir ağrı yaşıyorum hemen geçiyor, sırtıma, göğsüme falan vuruyor. Gazı çıkarma konusunda da zorluk yaşıyorum. Bağırsak düzenim çok bozuk. Zaten tanı almadan önce uzun süreli ishal şikayetiyle test yaptırmıştım. İshal durumu düzeldi, ama bağırsak düzenim iyi değil, düzensizlikler var. Koltuğa oturduğum zaman göbeğim dışarı fırlıyor, ayaktayken içeri çekiliyor. Vücudum zayıf, göbeğim şiş Afrikalı şirin HIV pozitif veya AIDS ile yaşayan kıvırcık saçlı bebişler gibi. :) Bu arada pasif eğilimli eşcinselim ve bağırsak konusu beni çok düşündürüyor.
tarafından
Aynı durumlar bende de var tıpa tıp aynı
tarafından
Kaç kgsin?
tarafından
Bilmiyorum, uzun zamandır tartılmadım. Ama en fazla seksendir.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Sushinin yanında yenen Gari yani zencefil turşusu hazımsızlığa, mide problemlerine, şişkinliğe vs çok iyi geliyor. Ben kendim de yapmıştım zencefil turşusunu. Araştırabilirsin internetten.
tarafından
Zencefil art alanlara zararlı değil miydi?
Hoş geldiniz, Hiv ve Aids sizelere sorularınızın diğer kullanıcılarımız tarafından cevaplanması için bir ortam sağlar.
...