0 beğenilme 0 beğenilmeme
729 kez görüntülendi
HIV + KÖŞE kategorisinde tarafından
Arkadaşlar herkese yeniden Merhaba, Ben Istanbul'da yaşıyorum. Kalabalık, iş derken fazla giremiyorum buraya. Ben anal ilişki yaşamayan biriyim. Sizce biri ile öpüşme noktasına gelsem ya da sevişme tarzı durumlarında bile hiv + olduğumu söylemek zorunda mıyım? Günlük seksler yaşamıyorum ancak şey olarak soruyorum; Sevgili gibi vakit geçirdiğim biri olsa mesela. Söylemeli miyim?

9 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Gerek yok söylemene ,kendin hakkında her şeyi sevişeceğin birine anlatmıyorsun heralde. Bu da sana ait özel bir bilgi.

Ben kimlerle seviştim adımı bile bilmiyorlardı 😅 Neyse..
tarafından

@hopefully Sanırım sonra beni suçlarlar diye ürküyorum. 

tarafından
Tedavi aldığın sürece bulaş yok biliyorsun
tarafından

@hopefully Haklısın, alışıyorum :)

tarafından
Öncelikle bu türdurumlarda kendini düşünmelisin bence .cinsel partner olarak sen karşı taraf İçin en güvenilirsin tedavi aldığın takdirde diye düşünüyorum ve bilimsel çalışmalar bu yönde.Büyün tahlillerimiz 3 ayda bir tekrarlanıyor başka bir enfeksiyon varsa bunu biliyoruz ve hem aşılanıyoruz hem tedavi alıyoruz hiv+ için ise ilaçlarımızı kullanıp saptanmayan durumdayız ve durumumuzu bilip tedavi alıyoruz ee peki karşı taraf.Acaba hangi enfeksiyonları taşıyor yA da taşımıyor biliyor mu hiç zannetmiyorum bildiğini.Bence öncelikle kendini düşünerek hareket etmelisin çünkü karşı taraf İçin sen risk oluşturmuyorsun sen risk altındasın
tarafından

@Tuğba Çok teşekkür ederim yorumun için. Bence de kendimizi korumalıyız, ben de öğreniyorum yavaş yavaş 

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Gereksiz neden söyleyeceksinki

Karşı taraf amannn bişi olmaz deyip öpüşmeye devam etse okde

Aaa hivmisin diyip kaçsa bu durumda ne yapacksın

Kesinlikle Ben olsam söylemem yine de sen bilirsin
tarafından

@COSMOS Büyük ihtimalle reddederler zaten. Belki de suçluluk hissi. Tek gecelik ilişkiler değil sadece flört gibi Sevgililik vs. 

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Zorunda değilsin.
tarafından

@StellaStar🌠 Teşekkür ederim Stella 

tarafından
Rica ederim. Tartışması bile gereksiz. Bu senin özelin.
tarafından

@Aziz söylemek zorunda değilsin . Bana görede gereksiz bir konu.

tarafından

@oxselus @StellaStar🌠 Çok teşekkür ederim arkadaşlar,  iyi ki varsınız <3

tarafından

Sen sağol canım, ne demek. Hepimiz için gerçekler bunlar, kendimizi korumak zorundayız bu “hastalıklı” insanlardan. Asıl “hasta” onlar, virüs taşıyoruz diye biz değiliz. @Aziz

tarafından
1 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından

@Aziz Benim bu konuda kafam gayet netleşti sanıyorum. Tedavi alıyorsan da almıyorsan da, viral yükün baskılandıysa da baskılanmadıysa da ve sevişmek ya da seks yapmak istiyorsan kimseye bir şey açıklamak zorunda değilsin. Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan korkan çok partnerliği benimsemesin, korunmak negatiflerin elinde ve derdi olsun, pozitiflerin negatif kimseyi korumak gibi bir derdi olmamalı bence. çünkü ohooooo ona gelene kadar pozitiflerin ne dertleri var.

tarafından

@tonguc Hiç bu yönden düşünmemiştim. Çok teşekkür ederim. Yazdığın şeylerden not aldım kendime 

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Kendini koruduğun sürece kimseye bir şey söylemek zorunda değilsin. Herkes istediğini söyleyebilir ama ortada bilimsel gerçekler var ve sen tedavi aldığın sürece kimse için bir risk oluşturmuyorsun. Hayatının tadını çıkar 😙
tarafından

@Berke Bu konuda artık daha rahat olmaya çalışıyor,  ciddi ilişki içerisinde olunca söylemeyi düşünüyorum. Kısmet.

tarafından
Ben 3 senelik ilişkimin başında söylemiştim. Aslında hoş karşılamıştı ama sonra korkularım var vs demişti ve onu da anlayabiliyordum ama sonra davranışları bi noktada bu durumun yansıması gibi gelmeye başlamıştı. Tecrübelerimden sonra bunu paylaşmamayı tercih ediyorum açıkcası.
tarafından

@Berke Söyledikten sonra, biraz daha devam edip bu yüzden ayrıldınız mı yani?

tarafından
Tam olarak bu yüzden değil, başka sebepler de dahil oldu ancak bu meseleyi o hiç aşamadı ve onun bunu bir türlü bastıramıyor oluşu beni yıprattı. Herkesin her şeyi anlayamadığını fark ettiğimiz bir sınır var sanırım. Ben o sınıra geldiğimde bazı şeylerin ben de kalması gerektiğini anladım. Belki bu benim adıma bir çıkarımdır bilmiyorum.
tarafından

@Berke Sanırım eşcinsel bir ilişki idi. Sanırım biz pozitifleri bizden başka  kabul edebilecek negatif sayısı az. Türkiye değil belki ancak Avrupa'da daha kolay bu durumlar. Üzüldüm eski ilişkine. Yeterince sevmemiş diye yorumladım.

tarafından
Bence de öyle, teşekkür ederim 😙 kendine çok dikkat et
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Arkadaşlar kendimizi böyle güzel romantik deneyimlerden ilişkilenmelerden bunları düşünerek mahrum bırakırsak kafayı yeriz. Empati yapabiliyoruz karşı tarafı düşünüyoruz evet fakat kendimizide aynı seviyede düşünelim. Duyguları aktarmak paylaşmak romantik seviyefe kaldığı sürece hiv+ bulaşı söz konusu olamaz. Karşı tarafı bilgilendirmek zorunda değilsiniz çünkü hiv+ olarak dokunsal temaslar ile risk oluşturmuyoruz. Cinsel temas (yoğun kan, tükürük, sperm gibi sıvı alışverişi içeren) temas yoksa hiv+ bulaşı neredeyse imkansızdır. Örneğin öpüştüğünüz esnada ağzınızda açık bir kesi, yara, gözle görülür türden diş eti kanamanız yoksa öpüşebilirsiniz. Ağzınızda böyle ciddi bir durum mevcut iken öpüşmek isteğiniz pek olmaz zaten. Kendimizi yormayalım, geri çekmeyelim sadece bilinçli hareket edelim vicdanımız rahat olsun. Hayırlı forumlar.
tarafından

@rinar Teşekkür ederim rinar,  hayırlısı artık ya

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından

@Aziz merhaba, Cinsel birliktelik yaşayacağın kişeye bence söyleme derim. Nasıl bir tepki vereceğini bilemezsin. Daha başka konuda yazmıştın. Ben yine orada söyleme demiştim. @hopefully bende artık öpücükleri hatırlamıyorum. Yine öpüşme var ama eskisi değilsmileysmileysmiley

tarafından

@camatil Söylemeyeceğim, çok haklısın.  İnsanlara guven yok.

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Bence söylememelisin bu senin özelin sonuçta karşı tarafa bir zarar vermeyeceksin bu konuda ben söyleme derim :)
tarafından

@Seious34 Sanırım karşı tarafa bir şey aktarma korkusu oluştu bana ancak kendimi B=B konusuna alıştırmalıyım. Artık söylemeyeceğim kesinlikle.

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Bende yorum yapmak istedim. Çünkü normalde hiv pozitif olan birinin negatif olan birinden hiçbir fark olmadığını sizlerin çok daha iyi bilmesi gerektiğini düşünüyorum bu yüzden benim naçizane fikrim

1. Zaten tedavi altındaysan ve negatifsen herhangi bir bulaş olamayacağı için söylemek kesinlikle mantıksız geliyor.

2. İlişki ilerler ve gerçekten ciddileştiği zaman atıyorum ileride evlenmek v.s düşünüldüğü zaman

İşte hiv konusunda farkındalığı var mı ?

Hiv ile yaşayan birine karşı bakış açısı nedir ?

Arada ben hiv olsaydım sever mıydın tarzında ☺️ kızları yapıyor yaa ben kaplumbağa olsam beni sever misin ? 😂🤣 Tarzında konuşmalar ile zaten bakış açısını az çok anlarsınız.. ( bu konuyu niye uzatıyorsun felan dersede işte ilgimi çekti araştırdım ve herkesin bu konuda bilinçli olması gerektiğini düşünüyorum. Diyebilirsiniz. )

3. Artık gerçekten ciddi bir yola giriliyorsa tabiyki o zaman kesinlikle söylenilmesi gerektiğini düşünüyorum ..

Burada aslında en önemli yer 2.si çünkü orada verdiği tepkilerden sonra zaten tamamen ciddi bir yola gidilip gidilemeyeceği anlarsınız ve ona göre sizde devam edersiniz.

Bu arada bunları yazan naçizane benim de en son ilişkim 9 sene önce oldu.🤣😂🤣😂 Yani tecrübeli bir kardeşiniz olarak yazıyorum.. çok yaşlı değilim 27 yaşındayım..

Yazın bunları hep tecrübe 😂🤣
tarafından

@Hll97 Tecrübelerin için teşekkür ederim. Ciddi bir ilişki içerisinde olunca söylemek daha doğru. Zaten kendisini bilmeyen bir negatif bireyden daha güveniliriz.

tarafından
Aynen öyle hocam.. Ciddi bir yola girmeden söylemek biraz absürt kaçabilir.

Ben şunu da söylemek istiyorum gerçekten ilişkiler öyle pozitif negatif bakmıyor.. karşında gerçekten güvenilir saygılı ve seni seven birini bulmak çok zor.. (benim düşüncem tabi bu) yalnızlık tabi Allah'a mahsustur ama benim görüşüm insan önce kendini sevmeli , kendine saygı duymalı.. özellikle geçmişteki hatalardan ders çıkarmalı..  ve de en önemlisi kendini tanımalı.. kendini tanirsan nasıl birini isteyeceğini de bilirsin..

Sonuç olarak önce kendine saygı duy değerli olduğunu bil. ( Her insan değerlidir. Sevsenizde sevmesenizde her insan değerlidir. Çünkü insandır. ) kendini tanı.. zamanla her şey yoluna girer.. hiv konusunu kapat pozitif negatif düşünme.. en azından 2030 a kadar düşünme 😂🤣 ..  Sağlıcakla
tarafından

@Hll97 Ciddi bir yola girsem bile söylediğimde, o o insanı değiştirebilen bir durum bu. Artık yalnızlığa alışmam gerek gibi. Kendimi seviyorum zaten artık. Bir gün hayat bitecek çok kasmaya gerek yok, herkes sevilecek diye bir şey yok 😀

tarafından
Yalnızlığımı biriyle aldatmak istemiyorum diyorsun 👍 ..
önce tarafından

@Hll97 Aynı dediğin gibi oldum :)

Hoş geldiniz, Hiv ve Aids sizelere sorularınızın diğer kullanıcılarımız tarafından cevaplanması için bir ortam sağlar.
...