0 beğenilme 0 beğenilmeme
503 kez görüntülendi
HIV-AIDS Haberleri kategorisinde tarafından

ACTG, HIV Tedavisi için Üç Yeni Bağışıklık Temelli Tedavinin Kombinasyonunu Değerlendiren Klinik Araştırmanın Başlatıldığını Duyurdu

ACTG19 Nisan 2024 Cuma, 16:00 GMT+34

ACTG

ACTG

Çalışma, HIV'e yakalandıktan kısa bir süre sonra tedaviye başlayan katılımcıları kaydedecek

LOS ANGELES, 19 Nisan 2024 (GLOBE NEWSWIRE) -- HIV ve diğer bulaşıcı hastalıklara odaklanan küresel bir klinik deneme ağı olan ACTG, bugün, terapötik T-hücresi aşıları, iki geniş ölçüde nötralize edici antikor (bNAbs) ve akut (erken) HIV enfeksiyonu sırasında antiretroviral tedaviye (ART) başlayan HIV ile yaşayan insanlar arasında bağışıklık sistemi güçlendirici bir tedavi içeren yeni bir kombinasyon rejiminin güvenliğini, tolere edilebilirliğini ve antiviral etkisini değerlendiren bir faz 1/2a çalışması olan A5374'ün açılışını duyurdu. A5374 (HIV Remisyonu için Üçlü Bağışıklık Stratejisi) çok bölgeli, randomize, plasebo kontrollü bir çalışmadır. Çalışma, bu kombinasyon rejiminin güvenli olacağını ve plaseboya kıyasla ART'de (analitik tedavi kesintisi olarak bilinir) yakından izlenen bir duraklama sırasında daha uzun bir viral kontrol süresi ile sonuçlanacağını varsaymaktadır.

Mevcut ART, HIV'i çok iyi yönetebilse de, onu tedavi etmez ve HIV ile yaşayan insanlar, viral replikasyonu bastırmak ve bağışıklık sistemlerini korumak için hayatlarının geri kalanında almak zorunda kalır. A5374'te çalışılan yaklaşım, bağışıklık sisteminin haftalarca veya aylarca ART yokluğunda HIV'i yönetmesini sağlamaya yönelik potansiyel bir yolun parçasıdır.

ACTG Başkanı Judith Currier, M.D., M.Sc., California Los Angeles Üniversitesi, "ART'nin yokluğunda HIV'i kontrol etmenin, HIV'i barındıran hücre sayısını azaltmak ve aynı zamanda virüsün çoğalmasını önlemek için bağışıklık sistemini uyarmak için yeni tedavilerin bir kombinasyonunu gerektireceğini umuyoruz" dedi. “A5374 çok önemli bir denemedir ve bize HIV'i kontrol edebilmesi için bağışıklık sistemini nasıl güçlendireceğimiz konusunda önemli bilgiler sağlayacağını umuyoruz.”

A5374, akut HIV tanısından sonraki 28 gün içinde kombinasyon ART'ya başlayan 18 yaş ve üstü 45 katılımcıyı (30 aktif çalışma tedavisi alacak ve 15 kişi plasebo alacak) kaydedecektir. Çalışma her katılımcı için yaklaşık iki yıla kadar sürecektir.

Kayıttan sonra, katılımcılar HIV ilaçlarını almaya devam edecek ve ya bir dizi yeni tedavi ya da plasebo alacaklar. Yeni rejim, bir T-hücresi aşı rejimi (her biri altı küçük HIV parçası içeren replikasyon eksikliği olan şempanze adenovirüsü ChAdOx1 ve poxvirüsü MVA tarafından vektörlenen aşılar); genel olarak nötralize edici antikorlar (GS-5423 veya 3BNC117-LS olarak da bilinen teropavimab ve GS-2872 veya 10-10-1074-LS olarak da bilinen zinlirvimab); ve vesatolimod (bağışıklık güçlendirici olarak işlev gören bir toll benzeri reseptör 7 veya TLR7 agonisti). Çalışmada yaklaşık 16 ay sonra, katılımcılar ART almayı bırakacaklar. HIV viral yükündeki artışlar, CD4 T-hücresi sayımlarında azalmalar ve semptomlar için yakından izlenecekler ve HIV'in geri tepme olduğuna dair bir sinyal varsa veya hamile kalırlarsa ART almaya devam edecekler. Çalışma, aktif tedavi ve plasebo gruplarındaki katılımcıların ART dışındayken viral kontrol deneyimledikleri süreyi karşılaştıracaktır

İlgili haberin linki

https://finance.yahoo.com/news/actg-announces-launch-clinical-trial-130000927.html

1 cevap

1 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından

 A5374'te çalışılan yaklaşım, bağışıklık sisteminin haftalarca veya aylarca ART yokluğunda HIV'i yönetmesini sağlamaya yönelik potansiyel bir yolun parçasıdır.”

Can alıcı nokta. Haydi hayırlısı. 

tarafından
Öte yandan bu çalışmanın plasebo kontrollü olması beni heyecanlandırdı eğer çalışma sonucunda başarılı olurlarsa Bu gerçekten harika olabilir, güzel ve kaliteli bir klinik deneme hadi bakalım inşallah inşallah her şey yolunda gider.
tarafından
Evet bence de. Hayali bile güzel. Bekleyelim bakalım. Mücadeleye devam.
tarafından
Haberler güzel bana göre bilim artık nasıl ilerlemesi gerektiğini biliyor. Buna yapay zekada dahil edildi. Zaten 2030 kadar kökünü kazıycaklar gibi bu virüsün. Bu konuda çok çalışma var ve geleçek vadediyor. Yaşayıp görcez.
tarafından
Bir gün tedavi bulunacağını ve herkese çıkıp biliyor musunuz bende hiv pozitiftim ve tedavi bulunmasaydı bu benimle mezara gidecekti ama artık çok şükür tedavisi var ve silip attık bu enfeksiyonu diyeceğim günleri hayal ediyorum Rabbim büyük gönülden inanıyorum olacak inşallah
tarafından

@COSMOS bu tedavinin amacı tam olara kür mü tam olarak anlayamadım. Fikrin nedir .

tarafından
Bana fonksiyonel tedavi gibi geldi.
tarafından

@hopefully  slm bu arada bu çalışma hakkında öngörün nedir seninde yorumunu almak isterim . Teşekkürler.

tarafından
Anladığım kadarıyla bu tedavinin amacı çok uzun süre ilaç kullanmadan virüsü bastırmak  amaç bu ancak onlarda ne olacağını bilmiyorlar o yüzden böyle bir çalışma yapıyorlar  makalede virüsü tamamen yok etmek adına herhangi bir bilgiye yer almıyor uzun süre baskılama adı altında geçiyor bakalım bir etkileyip göreceğiz
tarafından
Anlıyorum dünya genelinde çiddi çalışmalar var. Sanırım artık yavaş yavaş sona geliniyor.
Hoş geldiniz, Hiv ve Aids sizelere sorularınızın diğer kullanıcılarımız tarafından cevaplanması için bir ortam sağlar.
...