0 beğenilme 0 beğenilmeme
317 kez görüntülendi
HIV + KÖŞE kategorisinde tarafından
Merhaba

Geçtiğimiz hafta bir hafta cinko ve magnezyum kullandım. Biktarvy ile 3-4 saat Arasına koyarak kullandım. Yani çinkoyu sabah aldim biktarvy öğlen magnezyum aksam aldim.Acaba herhangi bir etkileşim olmus mudur.. viral yükte herhangi bir artışa sebep olur mu ? Yorumlarınızı bekliyorum

3 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Magnezyum ile biktarvy arasında etkileşim olduğunu biliyorum. Kendi başınıza, doktorunuza danışmadan ilaç kullanıp sonrada acaba birşey olurmu demek ne kadar mantıklı ? Sizi anlıyorum sağlığınız için yapıyorsunuz ama daha sağlıklı olalım derken sağlığımızdan olmayalım.

Bende biktarvy kullanıyorum doktorum benim için musade ettiği tek suplement omega 3
tarafından
Kendi doktorum yurt disinda olduğu icin soramadım derneğe sordum ordaki de arada 2 saat olduktan sonra sıkıntı olmaz dediler bu magnezyum cinko desteğini de ortopedi doktoru bacagimdaki kramplar icin verdi
tarafından
Geçmiş olsun umarım krampların geçer🙏
tarafından
Bence bir şey olmamıştır ama bundan sonrası için dikkat et. İnsanlar bu magnezyum, çinko falan çok fazla olur olmadık kullanıyor. Oysa ki dengeli bir beslenme düzeninde bunların eksikliği çok mümkün değil.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Doktorum araya 6 saat koy en az demişti. Magnezyum ve magnezyum içeren soda gibi  içecekler için. Dikkatli olmanda fayda var. En az 6 saat ara koy bence.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Bu tip destekleri tamamen doktor kontrolünde ve kan ölçümleri sonucu almak gerek. Bence. Benim de kafamda bazı sorular var. Anlıyorum seni tabii, insan bağışıklığı ve dengesi için daha duyarlı hale geliyor. Ama eksik görülmesi halinde ve doktor tavsiyesiyle al bu tür takviyeleri bence. Ben halsizliğimden şikayet ettiğim için talepte bulundum. Kan tahlilimde B12, D vitamini ve folik asit eksiği çıktı. Hatta B12 enjeksiyon olarak verildi, oldukça düşükmüş. Şimdi 3 aylık kontrollerde bu değerlerime de baktırıp ne eksikse ya da vücudumun neye ihtiyacı varsa o yönde takviye almayı planlıyorum.
Hoş geldiniz, Hiv ve Aids sizelere sorularınızın diğer kullanıcılarımız tarafından cevaplanması için bir ortam sağlar.
...