0 beğenilme 0 beğenilmeme
433 kez görüntülendi
HIV + KÖŞE kategorisinde tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Merhaba öncelikle bu platformda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ben 11 yıldır tedavi alıyorum ve hiç doz atlamadım 🧿. Ancak 3. Gün 2 kutu biktarvy ilacım çanta ile kayboldu. İstanbul Anadolu yakasındayım. Elinde fazla biktarvy veya Stribild olan bana ulaşabilir mi? Dernek kapalı maalesef ulaşamıyorum

3 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Herhangi bir üniversite/şehir hastanesi enfeksiyon servisine gidip nöbetçi doktorlardan öneri almayı deneyebilirseniz iyi olur. Burdan bi sonuç alabilir misiniz bilemedim.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Geçmiş olsun, buradan ilaç vermeye niyetli arkadaşlar olsa da gizlilik ve güvenlik açısından talebinize izin verilmez.

Onun için acile gidip ya nöbetçi doktorlardan yardımcı olmaları için rica edeceksiniz ya da hiç doz atlamadığın halde maalesef 3 gündür zaten dozu atlıyorsunuz, onun için 4. günü bekleyip yani yarın ilacına bir şekilde erişim sağlayabilirsin.

İlaç almama konusu daha tekrarlanmasa herhangi bir sorun yaratmaz düzenli kullanmaya devam edersen.
tarafından
Bu ilaclar neden bukadar pahalı . İnsan kafasına göre gidip eczaneden de alamiyor.
tarafından
HIV ilaçları zaten GSS kapsamında ücretsiz olarak temin edilebilmektedir. Bu nedenle, HIV ilaçlarını temin etmek istiyorsanız, takipte olduğunuz enfeksiyon hastalıkları doktoruna danışmalı, ilaç ihtiyacınızı doğrulayıp reçeteyle birlikte eczaneye başvurmalısınız. Eğer çalışmıyorsanız, ilçe SGK müdürlüğüne giderek GSS sigortanızı aktifleştirebilir ve aylık ücretini bilmiyorum ama belirli bir ücret karşılığında ilaçlara erişim sağlayabilirsiniz.

Yani kafanıza göre alamıyorsunuz.
tarafından

Acil doktorları yazamaz bu ilacı benim bildiğim.Uzman hekim şart.2 kutusu da kaybolmuş arkadaşın.İlaç alım zamanı gelmediği için reçete edilse dahi sanırım eczane de veremez.Ya elinde fazla ilaç olan birinden temin edecek ya da parayla alacak.Tek kutu biktavry 13 bin tl şu an.Geçen gün sordum eczaneye @RvP

tarafından
Ben de biliyorum yazamayacaklarını ama acile gidip nöbetçi doktorlar demişim yani uzman vs bunlardan bahsediyorum en azından yardımcı olurlar diye düşündüm. Ve yarını bekle derken takibinde olduğu enfeksiyon doktorundan bahsettim.
tarafından
Bak fiyatını bilmiyordum, reçeteyle satılacağını biliyordum ve eğer çalışmıyorsa aylık bir miktar ücret ödeyip alabileceğini biliyordum. Çok saçma ama adam belki ilacı kaybetti, maddi imkânı yok, ilaç reçete tarihi gelmese bile sonuçta doktor reçete ediyor yani eczanenin vermesi lazım.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Tekrar merhabalar

Bugün hastaneye gittim ilaç yazdılar ancak günü gelmediği için eczane ödemedi. Bu senaryoyu bilerek doktora söyledim ancak bunun dışına çıkmadı. Her ihtimale karşı servise de baktılar kalan ilaç vb. yoktu.  Öncesinde sorduğum doktor hiç yardımcı olmadı. Ücretli al dedi. Dernek ile bugün görüştüm ellerinde yok ve sosyal birim bana ulaşacakmış. Hep aynı eczaneyi kullanırım. Bu çok önemli arkadaşlar tavsiye ederim. 1 kutu verdi borç olarak aramızda döngü ile halledeceğiz. Herkese teşekkür ederim
tarafından
Halletmene sevindim. Bu şekilde her zaman eksik ilacın olmuş olacak, nasıl hallolacak bu peki eczacıya ödeme mi yapman gerekiyormuş?
tarafından
Evet eczacıya borçlandım, 1,5 kutu kadar. Geriden takip edeceğiz veya ödeme yapacağım. Dernekte ilaç bakıyor. Bir de Gilead’ı aradım. Bakanlık mevzuatı gereği hastaya ilaç veremiyoruz ve sosyal destekleri de yokmuş. Rapor ve reçetem var. Dağıtım zincirinize verin, son halka eczaneden alayım dedim. Bu formül ile ilgili düşünecekler, Dönüş bekliyorum. Bakalım dostum neler olacak :)
Hoş geldiniz, Hiv ve Aids sizelere sorularınızın diğer kullanıcılarımız tarafından cevaplanması için bir ortam sağlar.
...