0 beğenilme 0 beğenilmeme
622 kez görüntülendi
HIV + KÖŞE kategorisinde tarafından
Banka sandığı olan bir bankada işe başlayacağım. Fakat düzenli olarak kullanmış olduğum ilaçlar var. Sandıklarda bu ilaçların onayı için insan kaynaklarında yüksek tutarlı oldukları sunuluyor. ve kullandığım ilaçların görülmesi bilinmesi kariyerimi ve işimi etkieyecektir. Kısacası banka sandığı varken,  sgk olan bir şirketten prim yatırarak , da çitçi bağkuru yaptırarak ilaçlarımı alabilirmiyim  İlaçları banka sandığından değil , yapacak olduğum 2. bir sigorta (sgk yada bağkur ,Gss….vs ) alabilirmiyim Değerli desteğinizi ve yorumlarınızı rica ederim  Syg

3 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Selamlar, ben bağkurlu idim, başka işyerine SGK lı olarak giriş yaptığım anda bağkurum askıya alındı, aynı anda 2 farklı yerden sosyal güvenlik sağlanmıyor diye biliyorum, umarım Emekli sandığı için durum farklıdır.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Sgk primini kendin yatiracaksan kimse pek bilmiyor ama evet bi yontem var Sahis sirketi kurmak (Random bir sey adina kurabilirsin sanatci falan diye) 20dk’lik bir islem 27 yas altiysan 1 yilda odemiyosun  ordan kendi primini yatirabilirsin calistigin yerede ustume sirketim var ordan odemem daha onemli (Atiyorum Vize alirken onemli benim icin dersin)
tarafından
Açıkçası sandığın daha doğrusu bankanın 2. Sigortadan haberi olmasını istemiyorum. SGK/bağkur yaptırımında kendim , sandığa bilgi gitmiyordur diye düşünüyorum . Bir çıkış yolu yok mudur
tarafından
Merhaba,

2019 yılında sandık uygulamalarını bilmeden sandığı olan bir şirkette işe başladım. O dönemde hem SGK hem de sandığın aynı anda mevcut olabileceğini düşünerek hastalığım ve ilacım hakkında bilgi vermeden işe başlamıştım.

Ancak ilaç yenileme döneminde hastaneye gittiğimde hastanede giriş yapılırken bu kişinin banka sandığı vardır uyarısı aldım. Aynı uyarı eczanede de karşıma çıktığından ilaçlarımı alamadım. Ancak eczası bir önceki çalıştığım yer SGK sı üzerinden giriş yapmayı deneyelim dedi ancak burada da 100 günlük bir süre dolmuştu. Mecburen durumu şirkete bildirmek zorunda kaldım ve deneme süresi içerisinde iş akdimi herhangi bir sebep göstermeksizin feshettiler.

Ciddi sıkıntılı bir durum belirttiğiniz şekilde ayrıca şahıs şirketi kurularak o sigorta üzerinden işlem yapılması hususunda emin değilim ancak birinin tercih edilmesi gerektiği şeklinde diye düşünüyorum. Ancak eczacının bir öneki iş yerimdeki SGK üzerinden giriş yapabilir dediğini de hatırlıyorum. Sandık uygulamalarını iyi bilen bir SGK ya veya bilgili bir eczaneye gidip sormanızı tavsiye ederim.

Bunun yanında çoğu sandık ile çalışan şirket içerisinde hiv testi de barındıran bir çok test istemekte (benim girdiğim zaman yoktu)  bu durumu da hatırlatmak isterim.

Durumu açıklayıp şirketin bu durumu kabul etmesi halinde ilaç bilgisinin insan kaynakları ile paylaşılması özel nitelikli kişisel veri ihlali sayılacak olup, kurumsal bir şirkette genel olarak yalnızca ilaçların ücretleri ilgili birimler ile paylaşılmalıdır. Tabi ki uygulamanın nasıl olduğu yönünde kesin bir bilgi almamız mümkün değil.

Kendi kötü tecrübemi aktararak sizi uyarmak istedim. Umarım sizin durumunuz benim durumundan farklı ilerler.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba bende aynı durumdayım şu an hallebildin mi acaba ?
tarafından
Merhaba , açıkçası kendi adıma bir şeker kurup onun üzerinde sigorta pirimleri yatırarak , bir yandan da banka sandığı işe çalışmak  kafamı karıştırdı .. konuyuda net araştıramadım . Teklifi kabul edemedim . Hem de baya iyi bir teklfti ücret ve yan haklar anlamında :(((
tarafından
Anladım çok teşekkür ederim bende şu an aynı durumdayım ve ne yapacağımı bilemez durumdayım kafam çok karıştı
Hoş geldiniz, Hiv ve Aids sizelere sorularınızın diğer kullanıcılarımız tarafından cevaplanması için bir ortam sağlar.
...