Mavi-Banner

Gönderen Konu: E-NABIZ tahlil sonuçlarına yorumlarınız.  (Okunma sayısı 1385 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Penthos

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 337
E-NABIZ tahlil sonuçlarına yorumlarınız.
« : Mayıs 10, 2018, 12:31:52 ÖS »
Selam arkadaşlar e nabız daki uyarının açılımını bir türlü bulamadim ve diğer sonucuda yorumlarsanız sevinirim. 
WBC! Şeklinde uyarı veriyor bunun ne anlama geldiğini soylermisiniz çünkü referans aralığı 3.98 ile 10.2 gösteriyor benimkide 4.8 neden öyle bir uyarı görünüyor.
Birde rna U/ml 80 
Ldl kolestrol 176 
kolestrol  245
Folat 5.9
Daha cd4 ve cd 8 belli olmamis kilolu biride değilim ama kolestrol yüksek çıkmış  folik asitte düşük.
calciday d3 kullanıyorum ve  genvoya tedavim başlayalı da 4 ay oldu. Diğer tahlillerse 10 gün sonra çıkacak.

Mavera

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 6071
Ynt: E-NABIZ tahlil sonuçlarına yorumlarınız.
« Yanıtla #1 : Mayıs 10, 2018, 01:32:43 ÖS »
Merhaba
Wbc deki uyarıyı anlayamadım, normal sınırlar içinde 4.8 değeri dediğine göre.
Rna 80 iu/ml ise 40 kopyaya tekabül ediyor yaklaşık, çok önemli bir değer değil.
Genvoya kolesterol yükseltebiliyor bunun için drun gerekli önlemleri alacaktır.
« Son Düzenleme: Mayıs 10, 2018, 01:47:09 ÖS Gönderen: Mavera »
UYARI: Hiç bir laboratuarla maddi manevi iş birliğim yoktur. Aksini iddia edenler kanıtlamakla yükümlüdür! Burada paylaştığım bilgiler güvenilir internet sitelerinden/güncel rehberlerden ve kendi doktorumdan edindiklerimdir. Tatmin olmayan kişiler enfeksiyon uzmanı dra danışmakta özgürdür.

Penthos

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 337
Ynt: E-NABIZ tahlil sonuçlarına yorumlarınız.
« Yanıtla #2 : Mayıs 10, 2018, 01:57:59 ÖS »
@Mavera çok teşekkür ederim.

Carsonfrankie

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 131
Ynt: E-NABIZ tahlil sonuçlarına yorumlarınız.
« Yanıtla #3 : Mayıs 10, 2018, 03:44:28 ÖS »
@Penthos trigliserid durumunuz nedir?

Penthos

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 337
Ynt: E-NABIZ tahlil sonuçlarına yorumlarınız.
« Yanıtla #4 : Mayıs 10, 2018, 04:05:13 ÖS »
@Penthos trigliserid durumunuz nedir?

Selamlar @Carsonfrankie  o normal değerler içerisinde
trigliserid  <150- referans değ yazıyor.
Benimkide 46 mg/dL  olarak çıkmış  her ne demekse :)

Ankagogh Poz

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 242
Ynt: E-NABIZ tahlil sonuçlarına yorumlarınız.
« Yanıtla #5 : Mayıs 10, 2018, 09:03:36 ÖS »
Merhaba
Wbc deki uyarıyı anlayamadım, normal sınırlar içinde 4.8 değeri dediğine göre.
Rna 80 iu/ml ise 40 kopyaya tekabül ediyor yaklaşık, çok önemli bir değer değil.
Genvoya kolesterol yükseltebiliyor bunun için drun gerekli önlemleri alacaktır.
Kolesterol için kanı aç veya tok vermek çok etkiliyor. Doktorum bana hep aç gelmemi söylüyor.

Angelowic

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 2365
  • Nefes alıyorsak, Umut var demektir 🌹
Ynt: E-NABIZ tahlil sonuçlarına yorumlarınız.
« Yanıtla #6 : Mayıs 10, 2018, 09:06:32 ÖS »
@Penthos selam. Yeni konu açmaktansa senin konun içerisinde kendi tahlil sonucum hakkında birsey sorsam galiba kızmazsın  :)


Arkadaşlar
Hematoloji sonuçları arasında PLT 140 normali 150-450
Biyokimya sonuçları arasında kolesterol 119 normali 130-200

Diğer tüm değerler normal yalnız bu ikisi anormal görünüyor.
Yorumunuz nedir?
« Son Düzenleme: Mayıs 10, 2018, 09:08:09 ÖS Gönderen: Angelowic »

Mavera

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 6071
Ynt: E-NABIZ tahlil sonuçlarına yorumlarınız.
« Yanıtla #7 : Mayıs 11, 2018, 10:37:19 ÖÖ »
@Penthos selam. Yeni konu açmaktansa senin konun içerisinde kendi tahlil sonucum hakkında birsey sorsam galiba kızmazsın  :)


Arkadaşlar
Hematoloji sonuçları arasında PLT 140 normali 150-450
Biyokimya sonuçları arasında kolesterol 119 normali 130-200

Diğer tüm değerler normal yalnız bu ikisi anormal görünüyor.
Yorumunuz nedir?

Plt takip edilmeli paltelet-trombosit kandaki pıhtılaşmayı sağlayan hücrelerimiz bunlar, normal seviyeye geri dönecek mi diye daha sonra bakılmalı. Çok tehlikeli bir değer değil zaten, arada böyle düşebilir toparlar sonra genelde. Çok çok düşük olursa ve yükselmezse tedavi gerekebilir.

Kolesterolün düşük, bu önemli bir şey değil iyi hatta.
UYARI: Hiç bir laboratuarla maddi manevi iş birliğim yoktur. Aksini iddia edenler kanıtlamakla yükümlüdür! Burada paylaştığım bilgiler güvenilir internet sitelerinden/güncel rehberlerden ve kendi doktorumdan edindiklerimdir. Tatmin olmayan kişiler enfeksiyon uzmanı dra danışmakta özgürdür.

Angelowic

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 2365
  • Nefes alıyorsak, Umut var demektir 🌹
Ynt: E-NABIZ tahlil sonuçlarına yorumlarınız.
« Yanıtla #8 : Mayıs 11, 2018, 10:40:49 ÖÖ »
@Penthos selam. Yeni konu açmaktansa senin konun içerisinde kendi tahlil sonucum hakkında birsey sorsam galiba kızmazsın  :)


Arkadaşlar
Hematoloji sonuçları arasında PLT 140 normali 150-450
Biyokimya sonuçları arasında kolesterol 119 normali 130-200

Diğer tüm değerler normal yalnız bu ikisi anormal görünüyor.
Yorumunuz nedir?

Plt takip edilmeli paltelet-trombosit kandaki pıhtılaşmayı sağlayan hücrelerimiz bunlar, normal seviyeye geri dönecek mi diye daha sonra bakılmalı. Çok tehlikeli bir değer değil zaten, arada böyle düşebilir toparlar sonra genelde. Çok çok düşük olursa ve yükselmezse tedavi gerekebilir.

Kolesterolün düşük, bu önemli bir şey değil iyi hatta.

@Mavera teşekkür ediyorum 🌷

TransBeril

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 743
  • Arınmıs Aklanmıs
Ynt: E-NABIZ tahlil sonuçlarına yorumlarınız.
« Yanıtla #9 : Mayıs 11, 2018, 10:54:58 ÖÖ »
@Angelowic Ameliyat durumu mu var acaba ? Plt genelde anestezi alıcak kişilerde bakılır o sebeble soruyorum..
Su gibi berrak yeni bi hayat.

Angelowic

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 2365
  • Nefes alıyorsak, Umut var demektir 🌹
Ynt: E-NABIZ tahlil sonuçlarına yorumlarınız.
« Yanıtla #10 : Mayıs 11, 2018, 11:27:20 ÖÖ »
@TransBeril  çok şükür ameliyat durumum yok. Doktorum biraz fazla üstüme düşüyor galiba  :) Üç ayda bir herşeyime bakar. Tüp tüp kan veririm. Özellikle plt için yapmadı test. Hematoloji sonuçları içerisinde bu anormal geldi sadece ondan sordum..

Mavera

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 6071
Ynt: E-NABIZ tahlil sonuçlarına yorumlarınız.
« Yanıtla #11 : Mayıs 11, 2018, 12:47:58 ÖS »
Rutin bakılan hemogram-kan sayımı içinde bakılmıştır.
UYARI: Hiç bir laboratuarla maddi manevi iş birliğim yoktur. Aksini iddia edenler kanıtlamakla yükümlüdür! Burada paylaştığım bilgiler güvenilir internet sitelerinden/güncel rehberlerden ve kendi doktorumdan edindiklerimdir. Tatmin olmayan kişiler enfeksiyon uzmanı dra danışmakta özgürdür.

Angelowic

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 2365
  • Nefes alıyorsak, Umut var demektir 🌹
Ynt: E-NABIZ tahlil sonuçlarına yorumlarınız.
« Yanıtla #12 : Mayıs 11, 2018, 03:31:40 ÖS »
Haklısın @Mavera bir de şu var. kendi yaşadığım yerde degilde farklı bir şehirde ki üniversitenin tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi oluyorum kendi isteğimle 2 yıldır. Çok harika doktorlar var çünkü. O yüzden sık gidemiyorum. Her gittiğimde de kan sayımı dışında karaciğer böbrek şeker kolesterol eklemlerde ki iltihaplanma vs olabildiğince fazla test istiyor.

Carsonfrankie

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 131
Ynt: E-NABIZ tahlil sonuçlarına yorumlarınız.
« Yanıtla #13 : Mayıs 13, 2018, 03:13:36 ÖÖ »
Kolesterol yüksekliği problem değil. Yeter ki, trigliserid yüksek olmasın çünkü kanyağlarının yüksek olması tehlikelidir.

Penthos

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 337
Ynt: E-NABIZ tahlil sonuçlarına yorumlarınız.
« Yanıtla #14 : Mayıs 13, 2018, 09:20:37 ÖÖ »
Kolesterol yüksekliği problem değil. Yeter ki, trigliserid yüksek olmasın çünkü kanyağlarının yüksek olması tehlikelidir.


Bu site sayesinde hastalığım ve beden sağlığı hakkında bir çok şey öğrendim başta @Mavera ve  @Carsonfrankie her birinize çok teşekkür ederim.

 

Related Topics

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
8 Yanıt
1084 Gösterim
Son İleti Ağustos 16, 2016, 07:54:25 ÖÖ
Gönderen: Mavera
2 Yanıt
337 Gösterim
Son İleti Aralık 14, 2017, 07:46:49 ÖÖ
Gönderen: iss
2 Yanıt
249 Gösterim
Son İleti Temmuz 04, 2018, 11:51:08 ÖS
Gönderen: Angelowic
3 Yanıt
188 Gösterim
Son İleti Kasım 03, 2018, 03:29:50 ÖÖ
Gönderen: umutnerde
0 Yanıt
55 Gösterim
Son İleti Kasım 02, 2018, 09:54:30 ÖS
Gönderen: Yeniden_Başlasın