Mavi-Banner

Gönderen Konu: Yardım  (Okunma sayısı 451 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yeni hayat

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 73
  • Teşekkür Edildi: 51 kere
Yardım
« : Kasım 18, 2016, 07:00:12 ÖS »
Merhaba arkadaşlar tedaviye başladım 3. Günümdeyim doktor stribild e başlattı cd 4 lerim iyi hic viraş yükü biraz fazla birşey soracağım paxera 30 mg antidepresan kullanıyorum doktor bınu da yavaştan bırak dedi paxerayı sabah 10 da stribildi yemekten sonra saat 3 te alıyorum ki arada 5 saatlik bir zaman dilimi var bide paxerayı kırarak iç dedi 30 mg ın yarısını içiyorum demek isteyeceğim stribildin yan etkisinde baş dönmesi yazıyor 3 gündür hafif güzel bi baş dönmem var acaba bu paxerayı azalttığım içinde olabilir mi 1 ay sonra kontrele gideceğim yine test yapılacak viral yükümde azalma var mı diye rna negatif sadece önümüzde ki ay bi hepatit b aşısı yapalım dedi. Bol bol su içiyorum ki ilaç emilimi daha iyi olsun diye uyku düzenime dikkat ediyorum vitamin ilacı içiyordum onu bıraktım doktor meyve sebze daha çok tüket dedi bide birşey daha strabild kullanan arkadaşlar neler yapıyor nelere dikkat ediyor şimdiden sağolun   ;D  :)
 

Matland

  • Ziyaretçi
Ynt: Yardım
« Yanıtla #1 : Kasım 18, 2016, 09:50:33 ÖS »
Hafif baş dönmesi bende de oldu. Zamanla geçiyor ara ara çıkıyor. Ben extra bişey yapmıyorum. Normal yaşantıma devam ediyorum
 

Mavera

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 5103
  • Teşekkür Edildi: 2378 kere
Ynt: Yardım
« Yanıtla #2 : Kasım 18, 2016, 10:20:45 ÖS »
Stribild Paxera'nın kan seviyesini yükseltiyor zaten, paxera'yı düşük doz alsan da aynı doz etkisi yapabilir.

Bol su içmek, stribildi her zaman aynı saatlerde güzel bir yemekle almak dışında özel bir şey yapmıyorum ben. Ve druma veya ilaç etkileşimleri sitesine danışmadan hiç başka ilaç kullnmıyorum.
UYARI: Hiç bir laboratuarla maddi manevi iş birliğim yoktur. Aksini iddia edenler kanıtlamakla yükümlüdür! Burada paylaştığım bilgiler güvenilir internet sitelerinden/güncel rehberlerden ve kendi doktorumdan edindiklerimdir. Tatmin olmayan kişiler enfeksiyon uzmanı dra danışmakta özgürdür.
 

Yeni hayat

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 73
  • Teşekkür Edildi: 51 kere
Ynt: Yardım
« Yanıtla #3 : Kasım 18, 2016, 10:58:47 ÖS »
Doktorumda bana aynısını söyledi paxera kullandığımı belirttim 30 mg fazla stribildi içince 2 kat etki yapar o yüzden kırarak iç dedi psikiyatristimlede görüşeceğim mg düşür tedaviyi yavaştan bırakmak istiyorum diyeceğim. @Mavera ve @Matland bana direnç testi yapılmadan stribilde başladı prf. Bir kutu yazdı 1 ay kullan sonra kan tahlili yapalım değerlerine bakalım dedi. Birde sanırım stribild hiç ilaç kullanmamış hastalarda daha iyi etki gösteriyormuş onu söyledi prf. Valla bende şimdi tedaviye yeni başladım ya biraz heyecanlandım zamanla rutine oturacağına inanıyorum.
 

Matland

  • Ziyaretçi
Ynt: Yardım
« Yanıtla #4 : Kasım 19, 2016, 08:54:54 ÖÖ »
Doktorumda bana aynısını söyledi paxera kullandığımı belirttim 30 mg fazla stribildi içince 2 kat etki yapar o yüzden kırarak iç dedi psikiyatristimlede görüşeceğim mg düşür tedaviyi yavaştan bırakmak istiyorum diyeceğim. @Mavera ve @Matland bana direnç testi yapılmadan stribilde başladı prf. Bir kutu yazdı 1 ay kullan sonra kan tahlili yapalım değerlerine bakalım dedi. Birde sanırım stribild hiç ilaç kullanmamış hastalarda daha iyi etki gösteriyormuş onu söyledi prf. Valla bende şimdi tedaviye yeni başladım ya biraz heyecanlandım zamanla rutine oturacağına inanıyorum.

bende de direnç testi yapılmadan ilaca başlandı. merak etme herşey iyi olacak
 

Mavera

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 5103
  • Teşekkür Edildi: 2378 kere
Ynt: Yardım
« Yanıtla #5 : Kasım 19, 2016, 09:04:15 ÖÖ »
Türkiye'de çok fazla başlangıç direnci görülmüyor tabi bakılsa daha iyi olurdu.
1 ay sonra hiv rna ilk değerin en az 10'da biri veya daha azına inmişse tedavi başarılı demektir. Negatife düşmüş bile olabilirsin.

Korkma
İlk aylardan sonra her şey daha kolay geliyor çünkü rutine bağlıyor.

Bu arada olman gereken aşıları, verem için ppd testini ve gerekiyorsa koruma tedavisini olacak mısın, bunlar da önemli sağlıklı yaşamamız için.
UYARI: Hiç bir laboratuarla maddi manevi iş birliğim yoktur. Aksini iddia edenler kanıtlamakla yükümlüdür! Burada paylaştığım bilgiler güvenilir internet sitelerinden/güncel rehberlerden ve kendi doktorumdan edindiklerimdir. Tatmin olmayan kişiler enfeksiyon uzmanı dra danışmakta özgürdür.
 

tween

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 261
  • Teşekkür Edildi: 81 kere
  • korkma ! test ol
Ynt: Yardım
« Yanıtla #6 : Kasım 19, 2016, 09:39:20 ÖÖ »
genotipik hiv direnci konsunda ülkemizde en saygın kişi olan Doç Dr. Murat Sayan'a göre , Türkiyede yaygın virüs tipi baz alındığında tedavide direnç gelişimi oranı % 9 (sebep açıklamamış)
hiv'in belirtisi olmaz, delirtisi olur ! olunacak tek bir test kesin çözümdür.
 

 

Related Topics

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
5 Yanıt
325 Gösterim
Son İleti Temmuz 24, 2017, 10:23:43 ÖÖ
Gönderen: Mavera
4 Yanıt
169 Gösterim
Son İleti Ağustos 28, 2017, 12:12:32 ÖS
Gönderen: ehlikeyhif
8 Yanıt
225 Gösterim
Son İleti Ocak 14, 2018, 09:31:17 ÖÖ
Gönderen: Mavera
4 Yanıt
105 Gösterim
Son İleti Ocak 29, 2018, 11:55:27 ÖÖ
Gönderen: Arutha
2 Yanıt
213 Gösterim
Son İleti Nisan 06, 2018, 07:33:05 ÖÖ
Gönderen: Mavera