Bende de yoğun panik atak olmaya başlamıştı, kalbim hızlanıyor, sıkışıyordu, kalp krizi geçirdiğimi falan zannediyordum defalarca acile gittim iki kere sevgilim ambulans bile çağırdı-bende de yoğun bir ölüm korkusu vardı-her an ölebilirmişim gibi geliyordu, gece uyurken sabaha kaskatı cesedimi bulur mu sevgilim korkar mı diye düşünüyordum.
Defalarca kardiyolojiye gittim, holter, efor test, eko, ekg her şey yapıldı hiç bir şey yok denildi.
Artık böyle sıkıntı hissettiğimde nefes alışıma odaklanıyorum, nefes alıyorum, veriyorum, bak ölmüyorum diyorum. Saate bakıyorum. Bir dakika geçiyor. Bak bir dakikada ölmedim, daha önce de ölmedim, bir dakika sonra da Allah'ın izniyle ölmeyeceğim diyorum.
Bir de hayatımdan çay kahve tamamen çıkardım. İlginçtir, çıkardığım hafta itibari ile rahatlama geldi. Kafein artık benim bünyede stribildle mi etkileşiyorsa ne, beni rahatsız ediyor artık bunu anladım. Özellikle bir gece üç dört bardak demli çay içmiştim (lezzetli gelmişti) kalp çarpıntısından uyuyamamıştım o gece tövbe ettim çaya. Kesinlikle çayı kahveyi bırakmanın faydası var bence. Kafeinin anksiyeteyi (korku ve endişenin tıbbi adı) arttırdığı biliniyor.
Kahvede artık haftada bir dekaf içiyorum sadece şimdi tam mevsimi, Starbucks'tan pumpkin spice latte DEKAF öneririm bence dünyanın en güzel içeceği, böyle sıcacık, aromatik, tatlı, rahatlatıcı bende gözle görülür rahatlatıcı etki yapıyor. Evet reklamları dinlediniz

Şaka tabi ki, firmayla anlaşmam yok, sadece beni rahatlatan mutlu eden küçük bir şey paylaşmak istedim, sende böyle masum sevimli bir içecek-tatlı-müzik bir şey bulabilirsin.
Evet psikiyatri desteği de mutlaka almak lazım belki ileride devam ederse ben de gideceğim.