Mavi-Banner

Gönderen Konu: Müthiş derecede keyifsizim.  (Okunma sayısı 681 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ibrahim_tr

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 85
  • Teşekkür Edildi: 14 kere
Müthiş derecede keyifsizim.
« : Ağustos 15, 2017, 11:55:41 ÖS »
Sene 2014 korunmasız bir ilişki korkular testler geçmeyen günler... O zamanlar negatif almıştım.

Yıl 2017 korunmalı ilişkimden bulaş gerçekleşti. Artık o esnada kondom mu patladı bilmiyorum ama artık önemsemiyorumda. 2014 yılında geçirdiğim o korku dolu anlar şuan bende korkuya dair tek zerre yok. Korkmuyorum bu belki daha önce bu duruma alışmış olmamdan kaynaklanıyor.

Doktorumla görüştüm hiv rna istedi belki yalancı pozitif olabilir dedi. Sonucu bugün öğrendim hiv rna sonucum 235 çıktı. Çok düşük değil mi sadece 235 tane varmış. Prep alsam mı diyorum. Neyse saçmalamayayım.

Yarın doktorumla konuşmaya gideceğim çok büyük bir ihtimalle benden testler, aşılar olmamı isteyecek ve hemen ilacı yazıp başlayacak ilaca başlamamta çok ısrarcı. Kesinlikle başlıyacakmışım. Tecrübelerime güven dedi. Bilmiyorum napsam 1-2 aya genvoya gelecek diorlar ama bana bu ilacı yazacak mı oda var ? Belki başka bir ilaçla başlatabilir bir problem olursa buna geçeriz diyebilir. Kafaöda baya sorular var.

Kafamdaki diğer sorular ya ilerleyen yaşlarımızda başka hastalığımız olursa şeker gibi onlar içinde ilaç kullanmamız gerekecek hem hiv hem şeher hem tansiyon.

 
Evet şükür her gün iğne olan şeker hastalığımız yok ama bu hiçbir zaman olmayacak anlamına gelmiyor ??? Üst kat komşumuz adam turp gibi bi gün hastaneye gitti şeker hastası dediler 1-2 yıla parmağını kestiler göz yetisini kaybetti bunların hepsi 1-2 yılda oldu. Bizimdr başımıza böyle bşy gelse hem bunlarla uğraşıcaz hemde hivle. Keyifsizleşiyorum.


1ay önce sanırım bulaş gerçekleşti. 25 yaşına girdim. Bundan sonra ne kadar öömrümüz kaldı nasıl bir hayat bizi bekliyor bilmiyorum.

Beni herhalde şu son 2 haftadır tek özetleyen cümle.

Müthiş bir keyifsizlik var üzerimde...
 

Matland

  • Ziyaretçi
Ynt: Müthiş derecede keyifsizim.
« Yanıtla #1 : Ağustos 16, 2017, 12:13:16 ÖÖ »
Yaşadığın duygu durumu çok normal ve aklına gelen bir ton soru. İnan seni çok iyi anlayabiliyorum ve sana söyleyebileceğim tek bir şey var. O da ''Sakin ol''. Benim de aklıma ya trafik kazası geçirirsem acaba bu ilacın sıvısı var mıdır? Kalp krizi geçirdiğimde bir şekilde bunu bana yutturmaları lazım diye aklıma geliyordu. Sonra böbreklerime zarar verdiğini düşündüm ilacın. Yani bunları düşünen sadece sen değilsin.

Biz şu andaki yaşantımızı bu ilaca borçluyuz ve onu kullanmak zorundayız. İleride ne olacağımızı bilemeyiz ama bu lafın senin için hiçbir anlam ifade etmediğini de biliyorum. Şunu söyleyeyim o zaman. Hiv pozitif olup ayrıca bu hastalıklarla da yaşayan insanlar var. Bu yüzden bize sağlıklı yaşam öneriliyor. Yani, mümkün olduğunca risklerden uzaklaşalım isteniyor. Bak şeker hastalığı olan komuşundan bahsettin. Şimdi sana soru hiv pozitif olmayı mı yoksa parmağını ve gözünü kaybettiğin şeker hastası mı olmayı tercih edersin?

İkisini de tercih etme derdim ama olan olmuş artık. Bundan sonra vücuduna iyi bakarak çok güzel bir yaşam sürmek senin elinde bunu unutma. Yani mutlu olmak bir seçimdir, sadece çaba gerektirir.

Prep kullanmak denilen olayı yanlış anlamışsın galiba. Prep kullanımı enfeksiyonu önlemek içindir. Ayrıca en geç 72 saat içinde alınmalıdır. Ve bir ay boyunca devam edilmelidir. Ama senin durumunda işe yaramaz. Çünkü artık enfekte oldun.Vücuduna yerleşti ve vücudun buna karşı antikor üretti ki sen pozitif oldun. Pozitif olmak dediğimiz şey zaten vücuttaki antikor oluşumudur. Prep olayını aklından çıkar ve doktorunu dinle.

235 rna gerçekten çok düşük ama artık tanı alınır alınmaz ilaca başlamak gerekiyor. kafandaki bu ilaçlara ilişkin soruları daha önce yanıtladığımızı düşünüyorum. İlaca başlamadan önce zaten sana uygun olan ilaç verilecek oldu ki problem çıktı başka bir seçenek değerlendirilir. Yeteri kadar ilaç seçeneği mevcut. Stribild ile başlayıp Genvoya'ya geçiş yapmanla direk Genvoya'yla başlaman arasında fark yok. Triumeq verecek belki. O zaman Genvoyayla alakan kalmayacak. Yani bence doktorun ne diyorsa onu yap. Keyifsizliğinin geçeceği konusunda ise bize güven. Hepimiz bu yoldan geçtik. Merak etme iyi olacak. Hayatın tadını çıkar. 
 

Şahika

  • Ziyaretçi
Ynt: Müthiş derecede keyifsizim.
« Yanıtla #2 : Ağustos 16, 2017, 12:28:36 ÖÖ »
Zamanla hasta olduğunu bile unutacak sin,bana inan ..bak sana ileti yazarken ilac icmem gerektiğini unutuyordum yine  ;)
Cok kolay negatif e düşecek sin,sağlık açısından 1-0 öndesin..
Elbet üzüleceksin elbet alisamayacaksin belkide kabullenemeyeceksin..
Ama Zamanla herşey normallesecek hayatında
 

Mavera

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 4661
  • Teşekkür Edildi: 2028 kere
Ynt: Müthiş derecede keyifsizim.
« Yanıtla #3 : Ağustos 16, 2017, 07:32:06 ÖÖ »
235 rna anormal çok düşük laboratuar hatası bile olabilir, tekrarlansa iyi olurdu. Özellikle yeni bulaşta daha yüksek beklenir genelde.

Doğrulama testine gitmişti değil mi yani western blot da pozitif?

Şu anda tanı alan herkese hemen tedavi öneriliyor ve tedaviye uyulduğu sürece normal bir yaşam sürmemiz bekleniyor. Yani yaşlanabileceğiz biz de yaşlanınca şeker tansiyon kalp gibi hastalıklarla uğraşacağız elbette ama üç ayda bir çok ayrıntılı dr kontrolünden geçtiğimiz için üst kat komşun gibi olmayacağız aniden çok geç kalınmış bir hastalık çıkmayacak. Bu açıdan şanslıyız.

Tanı almadan önce çok düşünüyor muydun ilerde yaşlanıcam şeker hastası olucam falan hayır değil mi, çünkü tanı almak büyük bir darbe oluyor herkes için. İnsan ergenlik-genç yaşında hatta 20'li yaşlarında bile ölümsüz olduğunu zannediyor kendisine bir şey olmayacağını zannediyor. Ama böyle tanı alınca pat diye gerçekle yüzleşiyor evet ölümlüyüz, evet biz de hastalanabiliyoruz, evet, öleceğiz.

Evet, öleceğiz. Zamanımız kısıtlı. Ama eski tedavi bulamayan hiv pozitiflerin olduğu gibi 5-6 senelik korkunç bir geriye sayım beklemiyor bizi! Tedaviye uydukça hiv den kaynaklı sağlık sorunu yaşamamız beklenmiyor. Yani tedaviye uydukça hiv'den ölmeyeceğiz! Yaşlanacağız, evet şeker hastalığı kaderimizde varsa o da çıkacak, tansiyon da. Bize düşen eğer uzun yaşamak istiyorsak, HER İNSAN GİBİ, sağlıklı yaşam için elimizden geleni yapmak. Bunlar: sigarayı bırakmak, kiloya dikkat etmek, dengeli beslenmek, iyi uyumak, spor yapmak, stresten uzak durmak, vs vs. Ek olarak bizim de ilacımızı aksatmamamız ve kontrollere gitmemiz gerekiyor.

Özetle şu an yaşadığın keyifsizlik çok normal bir tepki hepimiz yaşadık, insan birden ölümlüğüyle yüz yüze gelince mutlu olamıyor. Ama alışıyoruz, yapılması gerekenleri yaptıkca, sınırlı zamanımızı uzatmak için her şeyi yapınca insan rahatlıyor ve mutlu oluyor. Geriye de hakettiğimiz zamanı doya doya yaşamak kalıyor. Çünkü hayat çok güzel. Sınırlı, evet, çok değil 60-70 yıl sonra belki hiç birimiz olmayacağız bu dünyada ama bize kötü gözle bakan ayrımcılık yapan fobik negatifler de olmayacak zaten, ve o zamana kadar yaşamak herkes gibi, bizim de hakkımız.

Ben 'hayata anlam ve güzellik veren şey ölümdür' diyorum sonsuza dek yaşasak her gün birinin aynı olurdu kıymet bilmezdik ve evet çoğu insan bu şekilde yaşıyor hala, hiç ölmeyeceğini düşünerek. Halbuki her anın kıymetini bilmeli ve doyasıya yaşamalı, mesela sevgilim bir şey yapmak veya almak istiyor ama zor diyor geciktirmek istiyor 'ölücez biliyosun di mi' diyorum ve imkan dahilindeyse istediklerimizi yapıyoruz, mutlu olmak, mutlu yaşamak için. Ve her geçen güne de şükrediyoruz.
« Son Düzenleme: Ağustos 16, 2017, 07:37:44 ÖÖ Gönderen: Mavera »
UYARI: Hiç bir laboratuarla maddi manevi iş birliğim yoktur. Aksini iddia edenler kanıtlamakla yükümlüdür! Burada paylaştığım bilgiler güvenilir internet sitelerinden/güncel rehberlerden ve kendi doktorumdan edindiklerimdir. Tatmin olmayan kişiler enfeksiyon uzmanı dra danışmakta özgürdür.
 
Kullanıcı teşekkür etti: büyükask, turuncu

Yeni hayat

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 68
  • Teşekkür Edildi: 39 kere
Ynt: Müthiş derecede keyifsizim.
« Yanıtla #4 : Ağustos 16, 2017, 12:54:42 ÖS »
Hepimiz bu yollardan geçtik seni anlayabiliyorum. Ama canını sıkma arkadaşım bu hayatta herşey gelip geçici bende 25 yaşındayım ve bu sadece bi virüs herhangi bi organ bozukluğumuz yada yetersizliğimiz Yok elimiz ayağımız tutuyor görebiliyoruz duyabiliyoruz yemek yiyebiliyoruz maddi imkanlarımız doğrultusunda yapmak istediğimiz şeyleri bi şekilde gerçekleştirebiliyoruz. Yaşamaya bak ilacını zamanında al tedavine uy gerisi zaten devam ediyor. Ağlamak mı istiyorsun ağla içini dök gerekirse bi psikiyatriste git konuş ama geç olmadan toparlan. Bize sorular sor forumu araştır daha çok bilgi sahibe ol gerekirse pozitif yaşam derneğine git oradaki herkes sana cani gönülden yardımcı olacaktır tek değilsin unutma hepimiz bu yolda ayni kaderi paylaşıyoruz. Sana kendimden bir örnek vereceğim.
25 yaşındayım hastalığımı öğrenmeden önce okadar çok boş yaşıyormuşum ki yakışıklılığıma gençliğime ölümsüz olacağıma inanıyormuşum. Daha özgürlükçü aykırı yapıya sahip bir insandım ama değerlerimi her zaman bildim. Bir gün bu hastalığı öğrendim ve gerçekten çok değiştim. Hayatın anlamı gerçekleri ile daha çok bilinçlendim. Ha hayatında birşey değişti mi dersen bakış açım değişti daha çok olgunlaştım bilinçlendim zevk aldığım şeyler değişti ama olumsuz yönde hiç birşey değişmedi hayatımda ben yine aynı ben yaşamana bak keyif almana bak karamsarlığa asla kapılma sev sevdir değer ver değer bil günler aylar yıllar su gibi akıp gidiyor yapmak istediklerini yap hayalini kurduğun şeyleri gerçekleştir. Ama unutma bu hastalıktan ölmeyeceksin. Ve Mahatma Gandhi bir sözünü çok severim. Dünyada görmek istediğin değişimin bir parçası ol sağlıcakla kal
 

Paranoid

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 2
Ynt: Müthiş derecede keyifsizim.
« Yanıtla #5 : Ağustos 16, 2017, 05:06:28 ÖS »
Keyifsiz sana şunu soracaktim 1 ay öncesinde ilişki yaşadım demissin 2 haftadır uğraşıyorsun. Hangi test 15. Gününde pozitif verdi. Wb doğrulaman geldimi. Prc yi kim yaptı.  Net sonucun gelmesini eğer gelmediyse bekleyebilirsin.
 

ibrahim_tr

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 85
  • Teşekkür Edildi: 14 kere
Ynt: Müthiş derecede keyifsizim.
« Yanıtla #6 : Ağustos 17, 2017, 09:28:27 ÖÖ »
İlk baş sınırda gelmiş 4. Nesil sonra kendilerinin florasanlı bşyi varmış antikor arayan onu yapmışlar pozitif gelmiş bi daha benden kan fln aldılar hiv rna ve western blood için hiv rna çıktı 235 tane virüs varmış doktorum kesin artık dedi. Dün gittim aşıyı olup ilaçı yazacak.

Hiv rna: 235
Cd4 : 1100
İlaç: stribild


Bu şekilde oldu hafta sonu hemen kullanmaya başlıcam ilaçları akşamları alacağım herkes yemekle birlikte al dedi. Tek tabletmiş. Biraz araştırdım bende yeni genvoya çıkacakmış 2018de doktorumda o gelsin ona geçeriz aynı ilaç dedi yan etkisi daha az dedi.
 

Mavera

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 4661
  • Teşekkür Edildi: 2028 kere
Ynt: Müthiş derecede keyifsizim.
« Yanıtla #7 : Ağustos 17, 2017, 10:42:44 ÖÖ »
Western blot ne oldu henüz çıkmadı mı?
Direnç testini neden atladılar diyeceğim bu rna ile direnç testi çalışılamaz zaten. Rna tekrarlansa iyiydi bence.

Enteresan bir vaka olmuş.
UYARI: Hiç bir laboratuarla maddi manevi iş birliğim yoktur. Aksini iddia edenler kanıtlamakla yükümlüdür! Burada paylaştığım bilgiler güvenilir internet sitelerinden/güncel rehberlerden ve kendi doktorumdan edindiklerimdir. Tatmin olmayan kişiler enfeksiyon uzmanı dra danışmakta özgürdür.
 

Mysterious

  • Ziyaretçi
Ynt: Müthiş derecede keyifsizim.
« Yanıtla #8 : Ağustos 17, 2017, 11:12:51 ÖÖ »
Vay be 235 rna nasıl bişimiş acaba o rakamlara düşebilecek miyim birgün :D insanlar çık kadar rakamlarla başlıyor biz milyar milyon zoruma gidiyor hee :D bi kadın vardı flash tv de, sen üç milyar yediyüz elli milyon sen milyaer? Sen bu rna ları sen ne yaptın?!!? :) geçmiş olsun, bir an önce negatife düşmen dileğiyle..
 

lifeisagame

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 207
  • Teşekkür Edildi: 42 kere
Ynt: Müthiş derecede keyifsizim.
« Yanıtla #9 : Ağustos 17, 2017, 11:18:04 ÖÖ »
Ya daha çok yeni enfekte oldun birkaç gün önce falan yada sen elit kontrolör denen gruba giriyor bile olabilirsin bence viral yükün çok düşük.

Elit kontrolör: HIV-1 virüsü taşıyan bireylerin küçük bir yüzdesi (<% 1) viral replikasyonu standart klinik testlerin (50-400 RNA kopyaları / mL) tespit sınırının altındaki seviyelere kadar kontrol altında tutabiliyorlar tedavi olmasalar bile viral yükleri belli bir değerin üstüne hiç çıkmıyor hayatları boyunca hiv yüzünden komplikasyon yaşamıyorlar ve aids evresine hiçbir zaman geçmiyorlar.
« Son Düzenleme: Ağustos 17, 2017, 11:31:01 ÖÖ Gönderen: lifeisagame »
 

Mavera

  • Global Moderator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • İleti: 4661
  • Teşekkür Edildi: 2028 kere
Ynt: Müthiş derecede keyifsizim.
« Yanıtla #10 : Ağustos 17, 2017, 11:29:16 ÖÖ »
Ya daha çok yeni enfekte oldun bikaç gün önce falan yada sen elite controller denen gruba giriyor bile olabilirsin. Hiv rna yükün çok düşük

Elite controller demek için ilaç kullanmadan 5 sene boyunca hiv rna hep negatif/ölçülemez olması lazım. Slow progressor olabilir belki.
Laboratuar hatası da olabilir.
Western blot sonucu gelseydi keşke ve rna tekrarlansaydı.
UYARI: Hiç bir laboratuarla maddi manevi iş birliğim yoktur. Aksini iddia edenler kanıtlamakla yükümlüdür! Burada paylaştığım bilgiler güvenilir internet sitelerinden/güncel rehberlerden ve kendi doktorumdan edindiklerimdir. Tatmin olmayan kişiler enfeksiyon uzmanı dra danışmakta özgürdür.
 

wulfwulf

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 78
  • Teşekkür Edildi: 36 kere
Ynt: Müthiş derecede keyifsizim.
« Yanıtla #11 : Ağustos 17, 2017, 12:01:22 ÖS »
235 bin olabilir mi acaba? daha olasi geldi, sonuclarda 235 mi yaziyor?
Tani: 08.05.2017 - Ilac: Triumeq
-------------------------------------------
CD4: 472, RNA: 108000 - 01.06.2017
CD4: 605, RNA: 144 - 06.07.2017 :)
CD4: 635, RNA: Undetectable -05.10.2017 :D
 

ibrahim_tr

  • Katılımcı Üye
  • *
  • İleti: 85
  • Teşekkür Edildi: 14 kere
Ynt: Müthiş derecede keyifsizim.
« Yanıtla #12 : Ağustos 17, 2017, 06:03:45 ÖS »
Merhaba bugün doktorumun yanında geliyorum aşılarımı oldum ilacı yazdı ve ben ilacı aldım. İlaca 1-2 hafta sonfa başlamayı düşünüyorum çünkü bayrama denk geliyor ve ben bayramdan sonra baika bir ilde olmak zorundayım. Tedavimede o ilde devam edeceğim ilaca da orada başlamam bana mantıklı geliyor. 1 aylık ilaç yazdı başlarsam bırakmamam lazım.

235 rna için ise bizim çalıştığımız test kiti en son nesil dedi 20 ile 10.000.000 arasını ölçüyor dedi binli bşy gelseydi 235.000 yazardı dedi böyle hastalarımız oldu dedi. Rna sayın çok düşük ve cd4 sayın çok iyi dedi. 1 haftada negatif olursun dedi.

Western blood sonucunu bende merak ediyorum acana rna tekrarlansa mı diyorum? Sonra doktor florasanlı antikor var ondada tespit edilmiş. Western blood sonucunu nerden öğrenebilirim ki 20 gün oldu labaratuvara gitmem lazım ordakilerde söylemiyor doktorla görüş diyor.
 

Drylife

  • Üye
  • *
  • İleti: 38
  • Teşekkür Edildi: 2 kere
Ynt: Müthiş derecede keyifsizim.
« Yanıtla #13 : Ağustos 17, 2017, 06:54:44 ÖS »
Arkadaş korunarak enfekte oldum diyor korunarak enfekte olmak mümkünmü?
 

Matland

  • Ziyaretçi
Ynt: Müthiş derecede keyifsizim.
« Yanıtla #14 : Ağustos 17, 2017, 07:07:48 ÖS »
Kondom patlamış olabilir.