Eşcinsel ve tercih kelimelerini yanyana görünce benim kafamda şimşekler çakıyor.
Eşcinsellik bir cinsel tercih değildir!
Yönelimdir.
Tercih dediğimiz şeyde seçme hakkın olur. Hiç bir eşcinsel düşünüp düşünüp hmmm tamam ben kendi cinsimi tercih edeyim daha iyi ya! Dememiştir. Kendiliğinden, hiç bir tercih/seçme/düşünme hakkımız olmadan olan bir şey bu. Hetero birisi karşı cinsten çekici biri görünce nasıl etkileniyorsa biz de kendi cinsimizden etkileniyoruz anında, bilinçli bir seçim 'hmm ben erkeklerden hoşlanayım ya, marjinal olayım!' Değil. Oluyor işte! Böyle ayarlı vücudumuz, beynimiz, ruhumuz, kalbimiz. Yani tercih değil bizimki. 'Zorunlu seçmeli ders' diye bir saçmalık vardı eskiden okulda, başka seçenek yok mutlaka almalısın, onun gibi işte. Başka türlüsü olmuyor, olamıyor.
Eşcinsel olmak tercih değildir. Yönelimdir. İnsanın elinde olan bir şey değildir. Değiştirilebilecek bir şey de değildir.
Ha eşcinsel dürtülere boyun eğerek eşcinsel ilişki yaşamak bir tercihtir. Veya kendini frenleyerek ilişkiden kaçınarak yalnız olmayı seçmek de bir tercihtir. Evli birinin eşini aldatmayı tercih etmesi veya sadık olmayı tercih etmesi gibi. Bunlar, insanın elinde olan şeyler.