@acısada_öldürmez gece gece kahkalara boguldum ustteki yorumundan. Yatmadan neler yazilmis ne dedikodular dönüyo forumda bakayim dedim. Uykum kacti gülmekten

hay allah seni hep güldürsün emi pozitif insan
@sabaton valla moderatorler kızmasın ama buyuk ihtimal yeni nesil testler guvenilirdir ancak 90da teyit ettir gibi kaliplasmis oneriyi yapicaklar cunku yapmak zorundalar cunku resmi olarak bu böyledir. Ancak bicok uzman yeni nesil testlerde maksimum 6.haftayi yeterli gormektedirler. 90gun olayinda baz alinan vucudumuzun viruse karsi urettigi antikorun uretilmesidir. Normalde bu antikorda buyuk cogunlukta 6.haftaya kadar pozitiflesir, nadiren 3. Ya da 6.aya uzar hatta hic antikor gelistirmeyen bikac vaka bile görülmustur. Antijen ise virusun kendisine ait proteinlerdir p24 te bunlardan biridir. Ve bulas olan birinde en erken donemde pozitiflesmeye baslar. Bulastan 3-5 gün sonra 4. Nesil testlerin bu antijeni yakaladigi bile gorulmustur. Uzmanlara göre bu antijen 21. Ile 28. Gunlerde kanda maksimum seviyelere cıkar ve kendi vucudumun urettigi antikorlar bu antijenlere baglanip sarınca ölcülemez hale gelirler. Haliyle Antijen+antikor bakan testler iste bu yusden bazi uzmanlara göre (cogu avrupada) 21-28 arasi testlere guvenilir gozuyle bakilmakta, bazilarina göre 4 hafta bazilarina gore ise 6 hafta sondur. Ancak dünya saglık orgutu ve CDC tarzi kurumlarin resmi olarak onerdigi son gun 12. Hafta oldugundan, ulkemizde de bu prosedur isler. Ayy gece gece noluyosa bana amma yazdim be

neyse iste ama dipnot olarak. Zaten senin yasadigini yasayan birine hiv bulasmasi, patates kizartmasini yerken bogulup ölmenden daha zor .