Çoğumuzda olduğu gibi bende de evlilik baskısı var. Özellikle aile muhafazakarsa ve senden küçükler de evlenmeye başlamışsa baskı artık daha farklı bir duyguya yol açıyor insanda. Keşke gay olmasaydım duygusu ve artık hakkaten ben işe yaramaz bir adamım hissiyatı. Ancak, şu da var ki bir insan evlilik gibi radikal bir kararı sadece kendi alabilir. İster anne olsun, ister baba, isterse de toplum. Hiçbir şey bu kararı almak için insanı esir etmemeli. Kişi de bu baskıya direnmeli. Nihayetinde bu hayatı kendimiz yaşıyoruz ve aynı yatağa girecek olan kişilerin bu kararı alması gerekir. Aile evlenmemeye saygı duymuyorsa o kişi çıkıp bu benim mahremim, özelim bu konuda bana baskı yapamazsınız diyebilmeli. sonuçta koynuna alacak olan kişi sensin.
Gelelim bir kadınla evlenmiş olmak için evlenme meselesine. Kadınlara bu konuda güvenilmez. Hele günümüz kadınları işlerini çok iyi biliyorlar seninle kedinin fareyle oynadığı gibi oynarlar. Kazandığın paraya, sahip olduğun mala mülke ortak çıkarlar ve asıl kabusu o zaman yaşarsın. Hetero erkekler bile bence çok büyük diken üstündeler. Onlarca erkek nafaka adı altında sömürülüyor. Asla kadınlara bu konuda taviz verilmemeli. Bence evlenmeye niyetlenen herkes evlilik sözleşmesi ya da mal varlığı paylaşımı her ne ise yapmalı eğer ki kötü sonuçlanan bir şey olursa ne olacağı belli olmalı. Özellikle gay erkekleri sömürmeye çalışan kötü niyetli kadınlara karşı da çok uyanık olmalısın derim.
Esim aile baskisi yuzunden beni bosadi.
Ben ona "kusura bakma boyle merakliysan mahkeme ucretini de ode, benden kurus bekleme" dedim.
O da sartlara uydu. Mezarina tukurecegim annesi versin karanlik yillarin bedelini.
Evden en buyuk gazeteler icin calistim. Yine laf yedim.
Üstad tereceye tere satılmaz demişler ama genede bi tespitte bulunmak isterim:
ünlü yazar paulo coelho nun çok sevdiğim bi sözü var:
----eğer bir hikayeyi anlatıyorsan , ondan hala kurtulamamışsın demektir..----
asla geçmişte yaşama ama geçmişten daima ders lafıda bence konu ile örtüşür...
abi geçmiş geçmişte kaldı..artık bence önüne bakmak en iyisi...tabiki kolay değil bu hesaplaşmaları bitirmek, yaşanan olayları bi anda kafadan silmek mümkün değil ..ama hayatı kendine zehir etmek istemiyosan geçmişi geçmişte bırakmak yapılacak en mantıklı iş..
haaa bu saatten sonra tekrar barışmak mümkünmü ..sen daha iyi bilirsin..anladığım kadar ile iş artık zora girmiş...bence geri dönüş yok..annesi falan zaten buna izin vermez sen yada yenge istese bile..ok yaydan çıkmış gitmiş..
eeee o zaman bırak abi at kafadan gitsin...dünyada bilmem kaç milyar insan var..bunun yarısı karşı cins desen..hadi senin yaş grubunu ele alsak binlerce onbinlerce kadın var derim..ne malum başka biriyle mutluluğu bulamıyacağın..
ama sen kafadan atamadıkça eskiyi yaşayacağın her ilişki yara bandı olacaktır..kendini veremeyeceksin ...mutluluğu yakalayamayacaksın bana göre..
ben 2012 de benzer bi durum yaşadım..konuyu dağıtmak istemem..ama ilk günler nefes alamıyodum kadın beni bırakıp gidince..detaya gerek yok..şimdi aklıma bile gelmiyo iyimi..gidene elden ne gelir dedim mevzuyu kapattım beynimde..
zorla güzellik olurmu..valla bence olmaz..
son olarak şu lafıda ekleyeyim :
--Allah sizi korumak için ,bazı insanları hayatınızdan çıkarır.. -- peşinden koşmayın..